13. 10. 2023

Akční Vyšehrad


Žáci 6.B a 7. třídy se ve středu 11. října vydali za krásného, téměř letního počasí na pražský Vyšehrad, jenž je opředen mnoha pověstmi a tajemstvími. Celá exkurze se vymykala klasickému průvodcovství a naopak probíhala formou interaktivní soutěže a bojovky. 


Hned na začátku plánované akce na nás u Táborské brány čekal úžasný pan Nebeský, který dokázal svým přístupem po celou dobu vycházky zaujmout všechny děti a udržet jejich pozornost.


V první části programu se obě třídy rozdělily do týmů, které mezi sebou soutěžily ve svých znalostech, názorech a nechyběly ani jejich vlastní postřehy. Otázky byly zaměřeny na přemýšlení a konstrukci různých hypotéz. Legendy se prolínaly s doloženými dějinami a naopak. Za správné odpovědi vždy soutěžící obdrželi několik zlaťáků. V závěrečné části proběhla ve velmi rychlém tempu “bojovka” podle mapek  s indiciemi. Nakonec všechny týmy byly vyhodnoceny a odměněny sladkostmi. 


Program byl velmi poutavý, zajímavý, naučný a rozhodně předčil naše očekávání, neboť děti ve vzdělávání našly zábavu. Fotky si prohlédněte zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat