26. 6. 2024

6.B v MUD

Ve čtvrtek 20.6 se vydala 6.B do Muzea umění a designu v Benešově. Zažili si zde komentovanou prohlídku retrospektivní výstavy umělkyně Silvie Billeter, která je v přímém dialogu s pracemi řady dalších umělců, např. Adrieny Šimotové, Václava Ciglera aj.

Žákům bylo zážitkovou formou prezentováno, co vše se může stát záznam z krajiny, dojmem z oblíbeného místa. Vyzkoušeli si zachytit své místo pomocí linie a následně pomocí slov, poté diskutovali o tom, že častým způsobem záznamu je fotografie či video.

Na výstavě samotné si všímali práce autorky s vrstvením a otiskem jako způsobem zachycení pocitu z daného místa. Coby závěrečné propojení všeho, co zde viděli a zažili, si žáci vytvořili vlastní záznamové deníky spojené s danou výstavou, někteří šli formou zaznamenání toho, co viděli, někteří využili spíše záznamu dojmů.

Jak již autorka sama říká, skromná barevnost umožňuje vnímat jas. Ačkoliv na začátku programu byla většina děl dané umělkyně pro žáky málo čitelná, v závěru animačního programu se k jejím způsobům vyjádření nevědomky přibližovali.

Na fotografie z akce se můžete podívat zde.




Žádné komentáře:

Okomentovat