12. 5. 2010

Cyklovýlet ke Dni dětí

ZŠ Divišov pořádá pro žáky II. stupně 1.6.2010, u příležitosti Dne dětí, cyklistický výlet do okolí Divišova. Pro žáky jsou připraveny dva okruhy.

více zde...


1) MODRÝ
Trasa: Divišov (ZŠ) - Dalovy - křešická zastávka - Křešice - Vlkov - Tatouňovice - Čakov - Ostředek (památník Svatopluka Čecha, občerstvení) - Třemošnice - Divišov (ZŠ)
Trasa je vedena především po zpevněných komunikacích II. a III. třídy, celková délka je 16,5 km. Okruh je vhodný zejména pro začínající cyklisty, kteří nevyhledávají náročný terén a velká výšková převýšení.
Vybavení: vhodné jízdní kolo: krosové, horské, případně i silniční s běžným pláštěm, cyklistická helma (povinná), láhev s pitím, svačina, kapesné.

2) ČERVENÝ
Trasa: Divišov (ZŠ) - silnice 113 směr Třemošnice - P odbočka na lesní cestu V pihavkách - viadukt pod D1 - zelená tur. trasa směr Drahňovice - Drahňovice - lesní cesta Jedlovka - zelená tur. trasa podél Křešického potoka směr Poříčko - Poříčko - zelená tur. trasa podél Sázavy směr Č. Šternberk - Český Šternberk (občerstvení, vyhlídka na hrad) - obslužná komunikace podél Sázavy směr Čejkovice - Čejkovice - Motorest U rybiček (občerstvení) - lávka přes D1 - nástup na stezku rytíře J.K.Šice směr Měchnov - Měchnov (vyhlídka z věže kostela) - stezka rytíře J.K.Šice směr Divišov (přes Vrchy) - Divišov (ZŠ)

Trasa je vedena převážně po lesních, polních a účelových obslužných komunikacích s různou úpravou povrchu (místy je možno projet jen s obtížemi, případně je potřeba kolo převést).
Trasa je vhodná pro zdatnější cyklisty, kteří preferují změnu terénu a náročnější profil trasy. Celková délka okruhu je 23 km. Okruh má zážitkový charakter.
Vybavení: vhodné jízdní kolo: horské, krosové, silniční nelze použít, cyklistická helma (povinná), láhev s pitím, svačina, kapesné.

Sraz přihlášených účastníků je v 8 hodin před budovou školy. Plánovaný návrat mezi 12-13 hodinou. Akce se uskuteční za každého počasí vyjma bouřky. V případě potřeby změna trasy možná.


Leták s přihláškou

Mapa Google Modrý okruh

Mapa Google Červený okruh

Žádné komentáře:

Okomentovat