24. 5. 2024

Školní výlet 7. třídy

Sedmáci v letošním školním roce nečekali na dlouho očekávaný příchod měsíce června, který je zasvěcen školním výletům, ale již v polovině května se vydali za krásami jižních Čech.

I když jsme část prvního dne strávili ve společnosti velmi spolehlivého dopravce České dráhy, nemohla cestou chybět všeobecně dobrá nálada, neboť jsme se všichni těšili na velkou zábavu a spaní v chatkách kempu Koruna poblíž Zlaté Koruny. Ještě týž den po ubytování jsme se vydali prozkoumat nejbližší okolí směrem k rozhledně Granátník.


Další dny jsme využili několik turistických možností, které tento kraj nabízí. Naše putování jsme začali celodenním pobytem v Českém Krumlově. Zde nás nadchlo nejen Muzeum voskových figurín, kde jsme si prohlédli expozici historických řemesel, setkali se s významnými českými panovníky a potkali jsme celou řadu známých osobností z kulturního a politického života, ale také nám nezapomenutelný zážitek poskytlo zrcadlové bludiště, z něhož nebylo vůbec snadné se dostat ven. Na závěr jsme si užili síň smíchu, když jsme prostřednictvím prohnutých zrcadel zhlédli naše deformované postavy. 


Navštívit Český Krumlov znamená navštívit také grafitový důl. Před tím, než jsme se vydali na samotnou prohlídku dolu, jsme byli vybaveni holínkami, ochrannou přilbou a důlní lampou. Do podzemí nás zavezl důlní vlak, jímž dříve jezdili horníci na šichtu, a následně jsme pokračovali pěšky. V průběhu prohlídky jsme si na vlastní kůži vyzkoušeli, v jakých podmínkách horníci pracovali a jaké stroje při práci využívali.


Celým pobytem nás provázela krásná a romantická krajina táhnoucí se podél nádherné řeky Vltavy. Když jsme se vydali do dávné minulosti na hrad Dívčí Kámen, byli jsme jí zcela pohlceni, přestože jsme měli v nohách několikakilometrovou túru.


Poslední den nás čekalo už jen balení a hurá domů. Z vlaku jsme ještě stačili zachytit útržky nádherného panoramatu Českokrumlovska. Byl to příjemně strávený čas a fotky z našeho putování si můžete prohlédnout zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat