6. 9. 2016

Zahájení školního roku


Vážení rodiče,
do nového školního roku vstupujeme s celou řadou novinek. Hlavní změnou je nový informační systém Edookit, který nahrazuje stávající systém Bakaláři. Jedná se o on-line aplikaci, která slouží ke kompletní evidenci školní dokumentace. Dle výsledku ankety z loňského roku, jsme jej několik měsíců testovali a nyní plně nasazujeme.
Jedná se především o rozvrhy, suplování, třídní knihu, evidenci absence žáků a hodnocení žáků (tzv. elektronická žákovská knížka). Veškeré informaci budete mít k dispozici pod chráněným účtem, který Vám zašleme na Vaši platnou emailovou adresu. Do systému se můžete přihlásit ze školních stránek www.zsdivisov.cz pod ikonou sovy, nebo na adrese: https://zsdivisov.edookit.net/.



Po zadání uživatelského jména budete vyzváni ke zvolení Vašeho hesla. Systém umožňuje přiřadit přístup každému uživateli a lze jej používat i na mobilních zařízeních (tablet, telefon), po stažení aplikace Edookit (ID školy: zsdivisov).

Druhou hlavní novinkou je zavedení přístupových čipů pro žáky a zaměstnance školy. Každý žák obdrží čip (přívěsek na klíče), kterým je povinen se při příchodu do školy přihlásit (přiložit čip k bílému čtecímu zařízení) a při odchodu opět odhlásit. Při pozdním příchodu slouží čip i jako odmykač dveří (vstup pro žáky pouze dveřmi do šaten). Informace z čipu se přenášejí do třídní knihy. Čip je nepřenosný a jeho zneužití bude považováno za hrubé porušení školního řádu.

I přes snahu všech zaměstnanců může docházet zpočátku k nečekaným problémům, prosíme o případnou zpětnou vazbu a trpělivost, než se systém usadí a bude plně sloužit jak učitelům, tak Vám i žákům. Věříme, že zlepší vzájemnou informovanost o vzdělávání vašeho dítěte v naší škole.

V případě nejasností se obracejte na třídního učitele vašeho žáka nebo na tel. 602103641, email: lunga@zsdivisov.cz.


Mgr. Petr Lunga

ředitel

Žádné komentáře:

Okomentovat